eijsjes-op-safari.reismee.nl

Dag 10 - Vrijdag 16 augustus

Dag 10 vrijdag 16 augustus

Vandaag 16 augustus is een bijzondere dag. Maarten is jarig en wordt 21. Maarten heeft zijn verjaardag al op vele plekken in de wereld gevierd omdat deze bijna altijd in onze vakantie valt. Vandaag had hij het natuurlijk het liefst met Sofie gevierd maar hij moet het met zijn vader en moeder doen.

Maarten krijgt wel veel felicitaties via WhatsApp waaronder een van Sanne die de 1e nacht in het tentje op Lowlands goed doorstaan heeft. We gaan ter gelegenheid van de verjaardag van Maarten lekker ontbijten bij de bakkerij die we gisteren ontdekt hebben. We nemen hier ook nog wat lekkers voor onderweg mee.

We gaan vandaag op weg naar Bloemfontein. Opnieuw een tocht van zo'n 500 km. Het zijn grote afstanden die we moeten overbruggen. Na een half uurtje rijden komen we langs natuurreservaat Spionskoep. Dit is een kleine park aan een meer. We besluiten hier een game drive te doen. De natuur is prachtig maar we spotten oorspronkelijk weinig dieren. Er zouden hier ook giraffen en neushoorns zitten maar die zien we niet. Dit wordt echter op het einde goed gemaakt door een grote kudde van zo'n 20 zebra's. We hadden van ver de kudde gespot. Ze bewogen zich in de richting van de weg waar wij ook moesten rijden. We stopten op een strategische plek. En toen kwamen de zebra's over de weg voor ons oversteken. Het ging steeds in groepjes van vijf en steeds met hetzelfde ritueel: er kwam er 1 aarzelend op de weg, toen gevolgd door de anderen en halverwege begonnen ze te versnellen en gingen in galop. Dit herhaalde zich zo'n vier keer. Echt heel leuk om mee te maken.

We vervolgden onze weg naar Bloemfontein. De landschappen wisselden zich af. Van het bergachtige gingen we naar een meer glooiend landschap met veel gras. Wat mooi is dat er altijd een soort rode gloed hangt over de gele grasvelden. Dit maakt het bijzonder. Vandaag hadden we ook weer voor lange tijd een 2-baansweg waar je 120 mag rijden maar waar je telkens langzaam rijdende vrachtwagens moet passeren. Na een van die passeeracties werd ik voor de 2e keer deze vakantie aangehouden door de verkeerspolitie. Deze is in Zuid Afrika in grote getale aanwezig op en rond de grotere wegen. De agent vertelde dat ik een doorgetrokken streep had overreden en dat dit "against the law" was. Hij vertelde dat we een boete hiervoor zouden krijgen. Toen liep hij een rondje langs de auto, keek op het kentekenvignet op de voorruit en gaf toen aan dat we door konden rijden. In eerste instantie waren we blij en dachten we dat we de dans waren ontsprongen. Maar even later beseften we dat we de bon wellicht nog via de auto verhuurmaatschappij kunnen krijgen. De agent heeft echter geen gegevens van ons opgeschreven. Laten we maar hopen dat het meevalt. Het blijft goed opletten met rijden......

Om half 5 arriveerden we in Bloemfontein waar we weer een mooi appartement hadden. De appartementen hier en in de omgeving zijn - net als in andere plekken in zuid Afrika omheind door hekken. Hier in Bloemfontein stond er bij de hekken ook nog een plakkaat met "armed response".....

Bij het appartement was een tennisbaan en Maarten en ik gingen hier nog een balletje slaan terwijl Irene even een boekje ging lezen in de mooie tuin. In de avond hebben we een lekker diner gehad - zeg maar het twenty-one-diner :-) - om de verjaardag van Maarten te vieren. Heerlijk gegeten en toen nog even ontspannen in ons "huisje".

Reacties

Reacties

Gon

Van harte Maarten! X

Marinka

O ja dat is waar ook: Proficiat Maarten!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!