eijsjes-op-safari.reismee.nl

Dag 5 - Zondag 11 augustus

Hallo allemaal,

Vanmorgen staan we weer vroeg op, wat Maarten niet zo leuk vindt .....

We hebben echter een redelijk lange reis voor de boeg en willen eerst nog de Panoramaroute gaan rijden die eergisteren in de mist opging. Vandaag is het strak blauw weer en wordt het tegen de 30 graden. Niet slecht voor de winter !

We eten nog bij de lodge en vertrekken iets voor half 10. Eerst rijden we naar het verste punt op de Panoramaroute. De Panoramaroute is een prachtige route langs de mooiste panorama’s van Zuid-Afrika. Hij ligt langs de Blyde River Canyon: de derde grootste canyon ter wereld en zelfs de grootste groene canyon wereldwijd. De eerste stop is bij de Potholes. Dit zijn prachtige rotsformaties die eeuwen geleden in cilindervorm door erosie uitgesleten zijn. Hier hebben we een kleine, zeer mooie wandeling gemaakt.

Daarna door naar God's Window, eenuitzichtpunt aan de rand van een 800 meter hoge heuvel, waardoor je een prachtig uitzicht hebt over het Lowveld. Hier hebben we een flinke klim omhoog gewandeld met als laatste een stukje regenwoud. Hier hebben we nog een kameleon gespot.

Als laatste een stop bij de Graskop Gorge, een prachtige canyon. Helaas hadden we hier geen tijd meer om met de lift 50 meter af te dalen in de canyon om daar een wandeling te maken. Jammer ! We waren echter al een uur later dan dat we wilden gaan rijden richting Swaziland..... een mooie route door de bergen en vele bossen ! Onderweg zagen we ook nog ergens langs de wegkant 2 grote Baboon apen zitten .... heel raar ....

Rond half 5 bereikten we de grens met Swaziland. Wat een primitieve grensovergang ....... geweldig ..... eerst een papiertje halen voor de auto .... dan stempels halen voor het verlaten van Zuid Afrika, dan weer naar een ander loket rijden waar iemand papieren van de huurauto wou zien..... en heel verbaasd was dat ik reed .... Marc zat achterin maar ze vonden dat hij moest rijden en ik achterin lekker kon uitrusten .... Volgende post was stempels halen om Swaziland binnen te komen .... nu begrijpen we waarom dit soms heel erg lang kan duren ..... Gelukkig was het bij ons niet druk en konden we snel door voor het laatste stuk zodat we voor 6 uur, als het hier donker is, bij het appartement in Ezulwini aankomen. Gelukkig op tijd dus ! Ze adviseren namelijk om niet 's avonds te rijden omdat er veel mensen op straat lopen (ook op autosnelwegen) ..... wat we overdag inderdaad heel veel meemaken. Heel gevaarlijk !

We hebben dus een lange avond "thuis". Marc kookt een lekkere pasta en Maarten belt de halve avond met Sofie !

Lieve groetjes,

Irene

Reacties

Reacties

Gon

Haha eindelijk eerlijkheid; Marc moet rijden! Ik zie hem gewoon zitten lekker op de achterbank ?

Mr. Bean

Tja, vrouwen achter het stuur... het went nooit en nergens ???

Maarten van Eijs

Wil de echte mr. Bean zich bekend maken,????

Hay en Anne-miek

Wat hebben we genoten van jullie leeuwen filmpje !!!!

Harrie

Wel heel verstandige mensen Swaziland...

Harrie

Maar ook heel mooie plaatjes...

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!